Aeroklub Dubrava - Aerodrom Zvekovac

- Web site Aerokluba Dubrava kod Vrbovca

Odrađene radne akcije

Jakov Mirkovic  18 May 2013 08:12:03
Radne akcije su ovom prilikom uz već priznate članove donijele i nove zvijezde zvekovačke livade. Odrađeni su radovi širokog zahvata, od električnih instalacija, košnje, krčenja, sve do bojanja kućice i oznaka na pisti. Skupilo nas se preko trideset, tražio se kist više, flakserica, pila..
Roštilja i tekučih specijaliteta međutim nije falilo. Milivoj, kao i uvijek do sada, nije posustajao ni kad je brojka dosegla više od 12 kila razne građevne mase, carskog mesa, čevapčića, vratine.. I taman kad smo ga već krenuli izbjegavati (njegov "Hajde još ovaj komadić, vidi kak je fino pečen za tebe.." naši želuci više nisu mogli podnositi), gospođa Dobraš se pojavila kao dobra vila te svježe pečenim kiflicama i kolačima ubila u nama svaku nadu za savršenom linijom ovog ljeta na plaži.. Jelena i Ana nisu nam htjele odati tajnu njegovanja manekenske linije, sumnjamo da je termin "izlazak petkom navečer" zapravo kodno ime za teretanu.
Obitelj Crha/Blašković skupila se u punom sastavu, no oni će ove radove pamtiti i po puno uzbuđenja, a ponajviše njihov ljubimac za kojeg smo bili sigurni da je pas dok u borbi s drljačom nije pokazao da ima bar 9 života.. Sve se, srećom, završilo samo sa malo boli u šapi te povrijeđenim egom čuvara..
Franjo i Ivo "peglali" su neumorno stazu drljačom (zahvaljujemo aeroklubu "Zagreb" na posudbi te Damiru i Davoru na dostavi), a nadamo se da smo je vratili u boljem stanju no što je došla.
Vilko, Miljac, Zlatko, Sova, Štef, Ivo.. iskoristili su priliku da nas, kada nas je većina bojala kučicu bez mogućnosti da se primimo nekog drugog posla i udaljimo, uveseljavaju brojnim šalama i doskočicama.. naravno sve na njihov račun..
No ovaj put, složit ćemo se, posebnu pohvalu upućujemo Ivanu Ivandiću i Franji Šašku. Posla su se primili kao od šale i pokazali nam svima kako se to radi. Uz takve članove bila bi nam dosta i samo jedna akcija godišnje. Nekako ih moramo uvjeriti da nam je cilj upravo obrnut.. Ivanu zahvaljujemo i na oštrim slikama koje možete pogledati u foto galeriji radnih akcija.
Naposlijetku smo održali i Izvanrednu Skupštinu, potvrdili članove Upravnog i Nadzornog odbora te imenovali tajnika. Dosadašnjem tajniku, gosp. Stjepanu Požgaju i ovom prilikom izkazujemo zahvalnost na predanom, ponekad i mukotrpnom radu. Premda su često manje vidljivi i prepoznati, njegovi poslovi koordinacije, pisanja klupskih akata, dopisa, molbi, potvrda i sl. donjeli su tome da nam je klub i aerodrom jedan od rijetkih primjera u državi te čest o istican kao pozitivan primjer i od samih zrakoplovnih vlasti.
Uz nadu da će se ovakav skup brzo ponoviti zahvaljujemo svim članovima koji su se odazvali (evidenciju prisustva radnim akcijama pogledajte u popisu članstva).

Vlažnost zemlje piste